2/11 – Het spel van de wolf

Over dit project

2 november 2004, iets voor 9 uur in de ochtend. In Den Haag komt het bericht binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord. Alle alarmbellen gaan af. Wie weet wat van de dader, en van de groep om hem heen, de Hofstadgroep? Wat weet “Amsterdam”, en wat “Den Haag”, en zitten er hiaten in het onderlinge coördinatie? Betreft het een samenzwering, en richt die zich nu op de politiek? Op ministers, Kamerleden, met name Ayaan Hirshi Ali en Geert Wilders? Zijn daar aanwjzingen voor, en ook al is dat (nog) niet het geval, wat voor maatregelen moeten er genomen worden om verder onheil te voorkomen?

 

Terwijl het land ondertussen, soms ook letterlijk, in brand staat, moet politiek en ambtelijk Den Haag onder hoogspanning de vele bekende en onbekende angels neutraliseren. En net wanneer met de crematie van Van Gogh de rust grotendeels lijkt weergekeerd, volgt er een tweede explosie: de aanval op de Hofstadgroep in het Haagse Laakkwartier.

 

2/11 – Het Spel van de Wolf is tien jaar later een spannende reconstructie achter de schermen van de politiek, over 9 dagen waarin Nederland als nooit tevoren in rep & roer is.

 

DVD packshot 211

Bestel de DVD hier!

 

Regisseur

Thomas Korthals Altes

Scenario

Theodor Holman, Gijs van de Westelaken

Producent

Gijs van de Westelaken

Uitvoerend Producent

Chantal van der Horst

Cast

Susan Visser, Johan Leysen, Pierre Bokma, William Hope, Mike Reus, Lotje van Lunteren, Merijn de Jong, Joris Smit, Tijn Docter, Gerson Oratmangoen, Mehrnoush Rahmani, Ali Cifteci, Petra Laseur

Distributeur

A-Film in samenwerking met Herrie Film & TV

Categorie
Speelfilm, Voltooid