B.A.B.S.

Over dit project

B.A.B.S. is een droogkomische dramaserie die gaat over Loek Nieuwenhaag (Diederik Ebbinge). Loek trouwt mensen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Hij is populair als B.A.B.S., omdat hij de lookalike is van de bekende acteur Anton Faber (dubbelrol van Diederik Ebbinge). Anton speelde de hoofdrol in de zeer populaire Nederlands film ‘Voor Eeuwig Verbonden’. De bekende trouwscène uit die film is voor veel mensen het toppunt van romantiek. Daarom reist Loek, op verzoek van trouwlustigen, bruiloften af om de scène na te spelen.

 

Loek komt voor behoorlijk wat uitdagingen te staan, zowel in zijn werk als in zijn privéleven. Loek gedijt namelijk het best bij regelmaat. Hij is sociaal niet heel erg vaardig. Hij heeft geen enkel gevoel voor romantiek. En zijn eigen liefdesleven is niet wat het zou moeten zijn. Loek is zo heel erg ontzettend géén B.A.B.S.

 

Zoveel huwelijken als er zijn, zoveel obstakels vindt Loek op zijn pad. Een jonge vrouw die gevoelens heeft voor de aanstaande van haar tweelingzus. Twee hoogbejaarden die in de war zijn en aan de lopende band dingen vergeten, behalve dan hoeveel ze van elkaar houden. Lukt het Loek om zijn klanten de mooiste dag van hun leven te bezorgen? De verwachtingen zijn elke keer hooggespannen.

 

Loek werkt samen met Layla (Annet Malherbe), de chaotische eigenaresse van Look-a-Layla. Layla’s lookalikes openen supermarkten en ze staan op braderieën. Layla zit een beetje aan de grond. Het idee om Loek in te zetten als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand kwam van haar. Haar kans om uit de financiële misère te raken. Met regelmaat komt Loek de andere lookalikes van zijn agente tegen: cameo’s van Bekende Nederlanders (Georgina Verbaan speelt de lookalike van Georgina Verbaan; Hans Klok speelt de lookalike van Hans Klok).

 

Kijk hier de eerste drie afleveringen gratis!

Regisseur

Rita Horst, Iván López Núñez

Scenario

Lineke van den Boezem, Vincent van Zelm, Rita Horst, Nasja Covers, Daan Windhorst

Producer

Chantal van der Horst, Gijs van de Westelaken

Eindredacteur KPN

Linda Kramer

Cast

Diederik Ebbinge, Annet Malherbe, Bianca Krijgsman, Joke Tjalsma

Stills fotograaf

Elmer van der Marel, Pief Weyman

Categorie
Dramaserie, Voltooid