De Reünie

Over dit project

‘De Reünie’ is een psychologische thriller die het verhaal vertelt van een jonge vrouw die twintig jaar na datum op zoek gaat naar de waarheid over de verdwijning van haar voormalige beste vriendin. Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug naar haar oude job bij De Bank. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats zit. Ze heeft er geen vrienden meer en haar overste behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot, een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren in het dorp Den Helder. Ze zaten samen op school en hij was één van de vrienden van Sabine’s broer Robin.

Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Op de avond van hun eerste date, krijgt Sabine een uitnodiging voor een reünie van haar middelbare school. Het katapulteert haar tegen wil en dank terug naar haar tienerjaren. De intense vriendschap met hartsvriendin Isabel Hartman, het ongeluk dat ervoor zorgde dat Isabel voor de rest van haar leven epilepsiepatiënt zou blijven, de plotse ommezwaai wanneer Isabel haar laat stikken voor een andere vriendin, de helse jaren erna waar Sabine het slachtoffer wordt van pesterijen. En uiteindelijk de tot op heden onopgeloste verdwijning van, de op dat moment vijftien jaar oude, Isabel. En hoewel Sabine het zich eerder nooit realiseerde, blijkt nu dat ze zich misschien meer herinnert over die mysterieuze verdwijning.

Beetje bij beetje komen puzzelstukjes terug. Beetje bij beetje komen we meer te weten over die bewuste acht mei, de dag dat Isabel voor het laatst gezien werd. Dat Sabine Isabel voor het laatst zag. Ze beslist op zoek te gaan naar de ware toedracht. Sabine gaat aankloppen bij Rolf Hartog, de rechercheur die indertijd de zaak Hartman coördineerde. De man reageert echter gelaten en bepaald niet geïnteresseerd om haar verder te helpen met een dossier dat toch niemand meer interesseert. Sabine houdt voet bij stuk en ondanks de tegenstand van, onder andere, haar nieuwe liefde Olaf blijft ze hardnekkig verder in het verleden graven. Ze gaat met Isabels ouders en de -ondertussen gepensioneerde- conciërge van haar middelbare school praten. Ze herleest dagboeken en krantenartikelen, en gaat uiteindelijk naar de reünie in de hoop daar een sleutel te vinden.

Regisseur

Menno Meyjes

Scenario

Nele Meirhaeghe, Menno Meyjes

Gebaseerd op het boek van

Simone van der Vlugt

Producent

Gijs van de Westelaken

Co-producent

Inspire Pictures, Mollywood

Uitvoerend Producent

Chantal van der Horst

Distributeur

Dutch Filmworks, A-Film

Cast

Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Daantje Idelenburg, Marie-Mae van Zuilen, Myron Wouts

Stills fotograaf

Victor Arnolds

Categorie
Speelfilm, Voltooid