Ik weet wie je bent

Over dit project

In maart 2018 zijn de opnames gestart van de nieuwe spannende Nederlandse dramaserie Ik weet wie je bent, die vanaf eind augustus te zien is op de zondagavond op NPO 3. In deze 16-delige serie, onder regie van Hanro Smitsman (Vlucht HS13) en Thomas Korthals Altes (Petticoat), spelen onder andere Daan Schuurmans, Ariane Schluter, Sophie van Winden, Gaite Jansen, Alex Hendrickx, Jaap Spijkers, Ali Ben Horsting en Melody Klaver. Ik weet wie je bent is een remake van de succesvolle Spaanse serie Sé Quién Eres (I know who you are), het scenario is bewerkt door Maarten Lebens (Lijn 32, Voetbalmaffia).

 

Een verlaten weg midden in het bos. Aan zijn gescheurde kleding en gezicht vol schrammen en bloed is te zien dat hij een ongeluk heeft gehad. Maar de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias (Daan Schuurmans) kan zich volstrekt niet meer herinneren wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen.

 

Daniel runt samen met zijn vriend en zakenpartner Gabor de Heerdt (Ali Ben Horsting) een prestigieus advocatenkantoor. Daarnaast is hij docent aan de faculteit Rechten van de universiteit. Daniel is getrouwd met Alize Kasteel (Ariane Schluter), in het dagelijks leven rechter. Samen hebben ze twee kinderen: hun 19-jarige zoon Paul (Alex Hendrickx), die Daniel enorm bewondert, en hun gevoelige tienerdochter Juliette.

 

In het wrak van Daniels auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van zijn nichtje Anna van Leer (Gaite Jansen), die op die dezelfde nacht is verdwenen. Alles wijst naar Daniel als de belangrijkste verdachte in Anna’s verdwijning. Daniel moet een manier vinden om zijn onschuld te bewijzen, ook al weet hij zelf niet of hij nu schuldig is of niet.

 

Regisseur

Hanro Smitsman, Thomas Korthals Altes

Scenario

Maarten Lebens

Producent

Chantal van der Horst

Uitvoerend Producent

Addy Otto

Omroep

KRO-NCRV

Cast

Daan Schuurmans, Ariane Schluter, Sophie van Winden, Gaite Jansen, Alex Hendrickx, Jaap Spijkers, Ali Ben Horsting, Melody Klaver

Gebaseerd op

Het format "Sé quién eres", een Mediaset España Production in samenwerking met Filmax

Length

16 x 50

Categorie
Dramaserie, In productie