Mette

Over dit project

De goedlachse zwangere Mette (37) is met haar dochtertje Harrie (5) en echtgenoot Simon (38), onbezorgd vakantie aan het vieren, wanneer ze tijdens het winkelen getuige is van een echtelijke ruzie die vreselijk uit de hand loopt, en waarbij een bewaker wordt neergeschoten.

Mette verblijft in een revalidatiecentrum. Ze bevindat zich in de afsluitende fase van haar revalidatie, en hoewel ze gedeeltelijk verlamd is en haar spraakvermogen deels kwijt, is haar scherpe geest ongeschonden. Ze heeft een haat/liefde vriendschap ontwikkeld met mede-revalidant Klaas (25), een zelfverklaarde adhd-er, die met de nodige zelfspot, relativeringsvermogen en aanstekelijke humor Mette helpt aan haar nieuwe situatie te wennen.

Op een dag komt onverwacht Rineke (32) langs. Rineke vertelt dat ene Frank nog steeds niet is gearresteerd, en ze doet haar best Mette te overtuigen dat ze tegen Frank moet getuigen, want die heeft het auto-ongeluk veroorzaakt dat haar in een rolstoel heeft doen belanden.

In plaats van dat Mette revalideert, lijkt het tegendeel het geval; haar humor verdwijnt, haar wonden genezen niet maar worden verser, ze sluit Simon en haar kind meer en meer uit, en ervaart haar huidige situatie als onbekend. Onbegrip, desoriëntatie en angst nemen toe. Langzaamaan wordt Mette zwakker en hulpbehoevender. Tijd blijkt achterstevoren weg te tikken. In een onwerkelijke roes van medicatie en pijn begint Mette nu pas aan haar revalidatie.

Regisseur

Esther Rots

Scenario

Esther Rots

Producent Column Film

Chantal van der Horst, Gijs van de Westelaken

Co-producent Rots Filmwerk

Hugo Rots, Esther Rots

Co-producent Serendipity Films

Ellen de Waele

Cast

Circe Lethem, Lien Wildemeersch, Martijn van der Veen, Teun Luijkx

Stills fotograaf

Sofie Silbermann, Victor Horstink

Categorie
In postproductie, Speelfilm